Egyre nagyobb százalékban írtják a gyűlöletbeszédet a netről

2018. január 19.
Pozitív elmozdulást lát Brüsszel a magatartási kódexhez csatlakozó négy amerikai IT-cég jogellenes gyűlöletbeszéd kiszűréséhez és tiltásához való hozzáállásában. A Facebook, a Twitter, a YouTube és a Microsoft a legfrissebb adatok szerint a náluk bejelentett jogellenes gyűlöletbeszéd-tartalom 72 százalékát eltávolították.

Újabb változások előtt az uniós áfaszabályozás

2018. január 18.
Az 1992 óta hatályban lévő, elavult és főleg a 2004-ben és utána csatlakozott országokat hátrányosan megkülönböztető uniós áfaszabályozás átalakítására tett javaslatot csütörtökön az Európai Bizottság. Az újonnan javasolt szabályok nem csak nagyobb rugalmasságot engednek a tagállamoknak, de a kkv-k terheit is csökkentenék.

Csökkenő banki kockázatok az EU-ban és nálunk

2018. január 18.
Magyarországon a kilencedik legmagasabb az EU-n belül a nemteljesítő hitelek aránya, de egy év alatt majdnem öt százalékpontos a javulás – derül ki az Európai Bizottság nemteljesítő hitelek kezeléséről szóló első eredményjelentéséből. 2017 második negyedévében kilenc tagállamban, köztük hazánkban is meghaladta a 10 százalékot a nemteljesítő hitelek aránya.

Korai még temetni a rezsicsökkentést

2017. november 27.
Fenntarthatnák a tagállamok a villamos áram kiskereskedelmi piacán (háztartások és ipari fogyasztók) a hatósági árszabályozást, de nem háríthatnák át annak költségeit az energiacégekre az észt EU-elnökség által kidolgozott kompromisszumos javaslat értelmében, ami a következő napokban kerül a nagykövetek elé. Ha a terv átmegy, a jövőben kizárólag állami szubvenciókból, az adófizetők pénzéből lehetne finanszírozni a rezsicsökkentést.

Szakmai fórumot tartottak a „bérunióról” az Európai Parlamentben

2017. november 27.
Az európai uniós bérek közötti különbségek csökkentését célzó állampolgári kezdeményezésben résztvevő országok szakértői tartottak hétfőn szakmai fórumot az Európai Parlamentben.

Archív dossziék (2002-2010)

  • Hírlevél
  • Legolvasottabb
  • Megosztva

Hírlevelünket csak előfizetőink olvashatják. Kérjük, jelentkezzen be itt.
Bővebb információ az előfizetésről itt.
Aktuális számunk témái:

  • Bulgária menekülne az EU perifériájáról
  • Az orosz beavatkozástól féltik Európát a képviselők
  • Az EU hagyna még egy kiskaput a briteknek
  • Végleges az alku a tagállami klímaerőfeszítések megoszlásáról
  • Határt szabna a műanyag-hulladékoknak az új EU-stratégia
  • Megkezdődött a göteborgi csúcs oktatási programjának végrehajtása
Twitter
Facebook