Újabb változások előtt az uniós áfaszabályozás

2018. január 18.
Az 1992 óta hatályban lévő, elavult és főleg a 2004-ben és utána csatlakozott országokat hátrányosan megkülönböztető uniós áfaszabályozás átalakítására tett javaslatot csütörtökön az Európai Bizottság. Az újonnan javasolt szabályok nem csak nagyobb rugalmasságot engednek a tagállamoknak, de a kkv-k terheit is csökkentenék.

Csökkenő banki kockázatok az EU-ban és nálunk

2018. január 18.
Magyarországon a kilencedik legmagasabb az EU-n belül a nemteljesítő hitelek aránya, de egy év alatt majdnem öt százalékpontos a javulás – derül ki az Európai Bizottság nemteljesítő hitelek kezeléséről szóló első eredményjelentéséből. 2017 második negyedévében kilenc tagállamban, köztük hazánkban is meghaladta a 10 százalékot a nemteljesítő hitelek aránya.

A bolgárok már az előszobában vannak

2018. január 15.
Bulgáriában a volt király és miniszterelnök és az előző államfő együtt lobbiznak az ország előrejutásáért a következő hat hónapban. Szófia a perifériáról be akar jutni a magba, ezért mindent megtesz a mielőbbi euróbevezetés és schengeni csatlakozás érdekében. Helyszíni riportunk a soros EU-elnökséget adó országról.

Kevesebb pénz lesz 2020 után a kohézióra és az agrártámogatásokra

2018. január 10.
Két program kivételével kényszerűen minden jelenlegi kiadási tételnek csökkennie kell a 2020 utáni uniós keretköltségvetésben, de a Bizottság azon lesz, hogy a kohéziós politikára és a közös agrárpolitikára fordított források megnyirbálása ne érje el a 15 százalékot - közölte a biztosok vitáját összefoglalva Günther Oettinger, az EU költségvetési biztosa, aki azt is világossá tette, hogy Brüsszel májusban európai klíma és/vagy műanyagadót javasolhat a közös bevételek növelésére.

Bulgária a színfalak mögött már készül az euróra

2018. január 10.
Konkrét intézkedések, így a roaming díjak csökkentésével próbálná a következő hat hónapban visszaadni a nyugat-balkáni országok európai integrációba vetett hitét az EU soros bolgár elnöksége, amely továbbra is konszenzuális döntést keres a menekültügyi szolidaritás kérdésében - közölte a BruxInfóval az ország állandó brüsszeli képviselője. Szófia közben csendben készül hivatalos felvételi kérelme benyújtására az eurózónába.

Archív dossziék (2002-2010)

  • Hírlevél
  • Legolvasottabb
  • Megosztva

Hírlevelünket csak előfizetőink olvashatják. Kérjük, jelentkezzen be itt.
Bővebb információ az előfizetésről itt.
Aktuális számunk témái:

  • Bulgária menekülne az EU perifériájáról
  • Az orosz beavatkozástól féltik Európát a képviselők
  • Az EU hagyna még egy kiskaput a briteknek
  • Végleges az alku a tagállami klímaerőfeszítések megoszlásáról
  • Határt szabna a műanyag-hulladékoknak az új EU-stratégia
  • Megkezdődött a göteborgi csúcs oktatási programjának végrehajtása
Twitter
Facebook