Górcső alá veszi Brüsszel a civiltörvényt

Brüsszel, 2017. június 14.
Az Európai Bizottság a Velencei Bizottsággal szorosan együttműködve górcső alá veszi a magyar parlament által elfogadott civiltörvényt, különös tekintettel azokra az észrevételekre, amelyeket a testület korábban a belső piaci szabályokkal és az alapvető jogi chartával kapcsolatos esetleges összeférhetetlenségre tett – jelezték szerdán Brüsszelben.
Az Európai Bizottság radarernyőjén van az Országgyűlés által kedden megszavazott civiltörvény, és a testület a Velencei Bizottsággal szorosan együttműködve górcső alá veszi a törvényt – közölte szerdán a BruxInfo érdeklődésére a Bizottság szóvivője.
 
Alexander Winterstein hozzátette, hogy a törvény áttanulmányozása során a Bizottság megkülönböztetett figyelmet szentel majd azoknak a kifogásoknak, amelyeket a testület még a törvénytervezet alapján tett a jogszabály belső piaci és alapvető jogi chartával kapcsolatos vonatkozásai miatt.
 
„A tervezettel összefüggésben aggodalmunknak adtunk hangot. Most utánanézünk annak, hogy jogi észrevételeinket figyelembe vették-e a törvény végleges szövegének elfogadásakor” - mutatott rá a testület szóvivője.
 
Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bizottság álláspontjának kialakítása előtt meg kívánja várni a Velencei Bizottság végleges véleményét, aminek előzetes verziója – mint rámutatott – ugyancsak hangot adott bizonyos aggodalmaknak.

Eddigi hozzászólások (0)

Twitter
Facebook